MEDOLIS DERMA
Orvos Esztétikai és Lézer Centrum

Orvos esztétikai kezeléseink

Dr. Sawhney Irina

A MEDOLIS DERMA Orvos Esztétikai és
Lézer Centrum bőrgyógyász szakorvosa.

Orvos esztétikai kezeléseink

Ránctalanítás

Botox kezelés

Ránctalanítás botulinum toxinnal- „BOTOX” kezelés

Botulinum toxin kezelést a mimikai izmok által létrehozott, úgynevezett dinamikus ráncok elsimítása céljából alkalmazunk. Rendkívül hatékony és kiszámítható kezelésről van szó. Az izomműködés átmeneti kiiktatásával a ráncképzés lehetőségét megszüntetjük. A hatás 4-6 hónapig tart, majd a kezelt arcizmok működése fokozatosan visszaáll eredeti állapotba, azzal a további előnnyel, hogy ezen izmok felesleges-, vagy túlzott használatáról a blokkolás alatt fokozatosan „le is szoktatjuk” magunkat, így az általuk létrehozott ráncok nem mélyülnek tovább. A megfelelő technikával és a megfelelő dózissal természetes eredmény érhető el, nem kell az arc mimikájának teljes megszűnésétől tartani.

Mi a teendő botulinum toxin kezelés után?

Közvetlenül a szúrás után kb. 15-30 percig a szúrás helyén vörös pontok láthatóak. Ha esetlegesen apró bevérzés alakul ki, az pár nap alatt múlik, a kezelés napján már sminkelhető.

A beavatkozás utáni 2-3 órában a kezelt izmok „tornáztatása” kifejezetten javasolt (homlokráncolás, hunyorgás, szemöldökemelgetés)

A kezelt terület masszázsa tilos!

4 órán belül kerülni kell a vízszintes testhelyzetet! (pl.:alvás)
48 órán keresztül a kezelt területet felmelegíteni nem ajánlott, emiatt szauna, szolárium, testedzés kerülendő!

48 órán át hajlongás kerülendő!

Kezelés után 2 hétig fogorvosi – szájsebészeti vizsgálat, beavatkozás kerülendő.

Mivel a botulinum toxin kezelés során egyes izomcsoportok működése megszűnik, a tónusváltás miatt a környező területeken lévő ráncok kifejezettebbé válhatnak.

Hyperhidrosis kezelés

izzadásgátlás injekcióval

information-icon pink
Hyperhidrosis kezelés - izzadásgátlás injekcióval
A hyperhidrosis, más néven a hónalj területén kóros izzadása sok esetben okozhat kellemetlen pillanatokat. Orvosaink Botolinum toxint fecskendeznek vékony tűvel a bőr alá és ezzel szüntetik meg az izzadásnak a túlzott mértékét, vagy akár teljes egészében a hónalj izzadást. A kezelés fél évente megismételhető.

Az eljárás az idegvégződések blokkolásán alapszik, abból a célból, hogy az izzadást kiváltó ingerület ne indítsa be a verejtékezést. A kezelés teljes egészében biztonságos, mivel az idegvégződések és a verejtékmirigyek nem károsodnak a kezelés során, mindössze inaktívvá válnak.

Hyaluronsavas kezelés

Nasolabialis redő, ajak

Hyaluronsavas kezelés - Nasolabialis redő, ajak
A hyaluronsavat minden ember bőre alapvetően tartalmazza. A bőrszövetek feszessége, azonban az idő múlásával fellazul, ezért a fiatalos frissességéből veszít.

A kezelés során a vékony tűvel befecskendezett hyaluronsav segít megkötni a bőrben található nedvességet, hogy a bőr újra feszessé váljon. Az apró ajakráncok okozta mélyedések kisimulnak, a megereszkedett bőr visszanyeri fiatalkori formáját.

A kezelést megelőzően szakorvosunk megvizsgálja a kezelni kívánt felületet, majd körülbelül 30 perc alatt, fájdalommentesen bejuttatja a hyaluronsavat a bőr szövetébe. A kezelést követően, körülbelül fél év elteltével, frissítő kezelést ajánlunk, hogy az elért eredmény minél tovább fennmaradjon.

Skin Booster kezelés

Restylane Skinbooster felhasználásával

Lézeres arcfiatalítás

Skinbooster kezelés - Szeresd újra a bőröd!

Puha tapintású, ragyogó bőrre vágysz? Itt a megoldás! A Restylane Skinboosters készítmények klinikailag bizonyítottan csökkentik a finom ráncokat az ajkak és a szem körül, a bőrhibákat, például az akné hegeit, a bőrszárazságot és javítják a bőr rugalmasságát. A Restylane Skinboosters lehetővé teszi, hogy újra nagyszerűen érezd magad a bőrödben. Már néhány kezelés után érezhetően hidratáltabbá és fiatalosabbá válik a bőröd.

A hialuronsav, mint csodaszer?

Egy olyan szerves vegyület, amely az emberi és az állati szervezetben egyaránt megtalálható a bőrben, ízületekben, csontvelőben, szemben, kötő-, hám- és idegszövetben. A hialuronsav kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr hidratálásában, fiatal korban természetesen termelődik, de sajnos az évek múlásával csökken a mennyisége. Részt vesz a sejtkommunikációban, a sebgyógyulásban, a szövetregenerációban, a morfogenezisben, valamint a porcok megfelelő működésének biztosításában.
Éppen ezért ennek a természetazonos anyagnak végtelen sokoldalú felhasználása van. Egyik jellemzője, hogy vízzel érintkezve megduzzad kicsit, de idővel ezt is lebontja a szervezetünk. A hialuronsavnak két nagy csoportja létezik, az egyik a keresztkötött, a másik pedig a soros kötésű hialuron. A keresztkötött ott marad, ahova beadjuk. Ezt használja ki például a skinbooster kezelés.

A hialuronsav és a Skinbooster kezelés

Ez a kezelés belülről, intenzíven hidratálja a bőrt. Ahova a hidratáló krémek már nem tudnak bejutni – a bőr középső rétegébe – célzottan oda injektáljuk a hialuronsavat, ami képes megkötni, akár a saját súlya ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet is. Ily módom kialakít egy tartályt a bőr alatt, amely helyreállítja a vízegyensúlyt. A Skinbooster kezelés ezért fokozatosan fiatalít, javítja a bőr textúráját és rugalmasságát. A fáradt bőrön kisimítja a finom ráncokat az orcákon, nyakon, dekoltázson és kézfejen. Csupán néhány kezelés után látványosan simább, ragyogóbb és rugalmasabb lesz tőle a bőröd.

Hogyan kell elképzelni magát a kezelést?

A beavatkozás előtt letisztítjuk a sminket és lefertőtlenítjük a bőrt, majd a vendég kap egy érzéstelenítőt. A Skinbooster eljárás során a kezelt régióban intradermálisan, apró tűszúrásokkal juttatjuk be az előzőleg érzéstelenített bőrfelületbe a hialuronsavat. Az arcot hajszálvékony tűvel pöttyözzük végig. A szúrások helyén pici pöttyök jelennek meg, de ezek 1-2 nap után elmúlnak. A hialuron már akár következő nap elkezdheti belülről feltölteni a bőrt, ami így belülről lesz hidratáltabb.

Milyen gyakran kell ismételni a kezelést?

Eleinte négyhetente ajánlott ismételni a Skinbooster eljárást 2-3 alkalommal. Később a fenntartó eljárásra elegendő fél év múlva elmenni.
A tűszúrások miatt keletkezhetnek apró bevérzések-, illetve akár egy napon keresztül megmaradó pici dudorok láthatóak, vagy érezhetőek a kezelt területen. Ezeknek a masszírozása nem szükséges, viszont hűteni érdemes az érintett felületet. Edzeni, szaunázni már másnap el lehet menni.
Szolárium használat, napozás a kezelést követő napokban nem ajánlott.

Nucleofill kezelés

Nucleofill kezelés

Profhilo - Bio remodeling
A Profhilo forradalmi készítmény a hagyományos töltőanyagokhoz képest. 💜

Sokan jól ismeritek a hialuronsavat tartalmazó injekciókat és a helyileg alkalmazott készítményeket, azonban a Profhilo valami teljesen új. 😲

Profhilo hosszabb ideig tart a bőr alatt, és mélyebben hidratál, mint más készítmények. ☑️

Jelenleg a Profhilo® az egyik legnagyobb HA koncentrátumú termék a piacon, ami nem csak hidratálja és feltölti a bőrt, de át is alakítja az öregedő és megereszkedő szöveteket.

💜 Nálunk Profhilo – Bio Remodeling kezelést is választhatod:

➡ sűrű, de nem keresztkötött hialuronsav
➡ szétoszlik a bőr alatt, és megköti a hialuronsav a vizet
➡ kötőszövet építő hatása van, mely hosszú távon javítja a bőr minőségét
➡ gyors
➡ fájdalom mentes
➡ nincs felépülési idő
➡ bőrminőséget javít, ami nagyon fontos, mivel utána sokkal szebb lesz az összhatás, és
➡ kevesebb egyéb beavatkozásra lesz a jövőben szükség
➡ nem egyik pillanatról a másikra mutat eredményt, ez kötőszövetet épít
➡ 1-2 év kell ahhoz, hogy a bőrminőség javító kezelések megmutassák eredményességüket
➡ fényvédelem utána is kell.

A MEDOLIS DERMA-ban elkötelezettek vagyunk a magas színvonalú, Klinikailag igazolt minőségű, tiszta termékek használata iránt. 😊
Minden nálunk használt anyag összetétele elérhető Rendelőnkben, minden Páciensünknek kivonatot adunk a bőre kezelésére felhasznált anyag leírásáról, valamint a bejuttatott anyag mennyiségéről. ☑️

Orvosi mezoterápia

dermapen

Orvosi mezoterápia (dermapen)

Az eljárás során a bőr előkészítését (fertőtlenítés, helyi érzéstelenítés) követően az erre szolgáló biztonságosan kifejlesztett készülék segítségével apró tűszúrásokat ejtünk a bőrfelszínen, mely már önmagában is fokozza a természetes bőrmegújulási folyamatokat (pl. kollagén /elasztin képződés stimulálása), ugyanakkor speciális hatóanyagok széles spektruma juttatható így a mélyebb rétegekbe is.
A kezelés az arc, nyak, dekoltázs, – és a kézfej területén egyaránt alkalmazható.
A bőr textúráját látványosan javítja, feszesít, eltünteti a tág pórusokat, segít a finomabb ráncok elsimításában. A tartós eredményhez kúraszerűen 4-6 hetente 3-4 alkalom ajánlott. A kezelési ciklust 4-6 havonta ajánlott ismételni.

Mi a teendő mezoterápiás kezelés után?

– A kezelés után arcot mosni szabad, sminkelni nem. Másnap már smink használható.
– A szúrások nyomán apró bevérzések keletkezhetnek, a kezelt terület hűtése javasolt.
– A kezelés után kifejezett vörösség jelentkezik, aznapra ne tervezzünk olyan programot, ahol ez problémaként merül fel, másnap már jelentősen halványabb a pír, de általában 48-72 óra alatt tűnik el teljesen.
– 3-4 napig az arc nagyon finoman hámlik egyes pácienseknél, ilyenkor gyakoribb hidratációt igényel a megbeszélt készítményekkel.
– Uszoda-, illetve szauna használata, valamint kifejezetten izzasztó sporttevékenység a kezelés utáni 4-5 napban nem ajánlott.
– Szolárium használat, napozás a kezelést követően 3 hétig nem javasolt.
– Kifejezett fényvédelem min. 2 hétig szükséges.

Juvederm® Volite kezelés

Bőrminőség javítás

Juvederm® Volite kezelés - Bőrminőség javítás

Új koncepció a bőrminőség javítását célzó, injektálható hyaluronsavas kezelések között.

A Volite kezelés során az előzőleg érzéstelenített felületre apró tűszúrásokkal, egyenletesen elosztva juttatjuk be a keresztkötött (tartós hatású) hyaluronsavat a bőr irha rétegébe. Hatására a bőr hidratáltsága jelentősen javul, a bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik, a felszínes ráncok kisimulnak. Ennél a kezelésnél nem a klasszikus értelemben vett „hyaluronsavas feltöltés” történik 1-1 régióban, hanem az arc komplett mélyhidratálása. Egy kezelés hatása egyénileg változó, de általában 6-9 hónapig tart.

Mi a teendő VOLITE kezelés után?

– A szúrások nyomán apró bevérzések -, illetve akár 24 órán keresztül megmaradó apró dudorok láthatóak, vagy érezhetőek. Masszírozás nem szükséges. A terület hűtése javasolt.
– Edzeni, szaunázni másnap már lehet.
– Szolárium használat, napozás a kezelést követő napokban nem ajánlott.

Esztétikai konzultáció

Bőrgyógyász szakorvossal

Orvosi dermaroller

Kollagén indukció

Orvosi dermaroller - Kollagén indukció
Minden ember bőre tartalmaz kollagént, azonban az idő előrehaladtával ezek a kollagén rétegek megmerevednek és veszítenek a nedvességet megkötő jótékony hatásukból. A dermaroller segítségével a bőrben jelenlévő kollagént aktiváljuk újra, hogy visszanyerje hatékonyságát.

A dermaroller egy apró tűkkel ellátott henger, amelyet végig gurítunk a kezelni területen és a megmerevedett kollagén rétegeket újra lággyá és hatékonyabbá teszi. A kezelést szakképzett bőrgyógyász orvos végzi, hogy a kényelem és az egészség biztosítva legyen minden alkalommal.

Ahogy fejlődik a világ, napról napra annál több lehetőség áll már rendelkezésünkre ahhoz, hogy a mai kor embere minél hosszabb távon megőrizhesse fiatalos megjelenését, szépségét, és fokozhassa azt.

Régi vágyunk volt az, hogy Debrecenben egy olyan hiteles, modern, elegáns Orvos Esztétikai és Lézer Centrumot hozzunk létre, melyhez hasonló Magyarországon egyelőre mégcsak Budán volt elérhető.

Hiteles, mert első perctől kezdve – összhangban a hatályos, magyar jogi szabályozással – úgy gondoljuk, hogy az Orvos esztétikai és arc lézeres beavatkozások végzése kizárólag Bőrgyógyász vagy plasztikai sebész feladata lehet,  bőrünk egészsége, és egészséges szépségének hosszú távú megőrzése érdekében mindenképp csak Bőrgyógyászhoz forduljunk. Sajnos Magyarországon jelenleg megfigyelhető az a tendencia, hogy bőrgyógyász szakorvoson kívül mindenféle egyéb szakorvos, sőt elrettentőbb esetekben kozmetikus is foglalkozik bizonyos orvos esztétikai, vagy lézer kezelések nyújtásával, mely a mi meglátásunk szerint nemcsak felelőtlen hazárdírozás, hanem jogszabályba ütköző cselekedet is.

Hiteles még továbbá, mert a MEDOLIS DERMA-ban elkötelezettek vagyunk a magas színvonalú, Klinikailag igazolt minőségű, tiszta termékek használata iránt. Minden nálunk használt anyag összetétele elérhető Rendelőnkben, minden Páciensünknek kivonatot adunk a bőre kezelésére felhasznált anyag leírásáról, valamint a bejuttatott anyag mennyiségéről.

Orvosesztétika illusztráció
Recepció

Modern, mert a világ vezető lézer gép gyártója, a DEKA Laser, Európa vezető lézergyártójának top termékei közül vásároltunk meg több gépet, azzal a céllal, hogy Milánó, Ausztrália és London után itthon, Debrecenben is hozzájuthassanak a szépülni, csinosodni vágyó kedves Pácienseink a modern lézer technikai eszközök által nyújtott fantasztikus szolgáltatásokhoz.

Elegáns, mert a MEDOLIS DERMA Rendelője Debrecen belvárosában, a Bajcsy – Zsilinszky Endre utca és a Tisza István körút sarkán található, új építésű társasház első emeletén található új, elegáns, belsőépítész által megtervezett ingatlanban, ahová belépve halk lounge zene és mosolygós recepciós hölgy fogad, finom Nespresso kávéval kínálnak, és a levegőt a Jo Malone londoni Parfümház egyik illatkompozíciója lengi be.

A MEDOLIS DERMA Bőrgyógyász szakorvosai kizárólag a legmodernebb lézergépekkel és Klinikailag bevizsgált, megbízható gyártótól vásárolt, világszínvonalú termékekkel dolgoznak, és segítenek megtalálni a Te arcodhoz leginkább passzoló, műtét nélküli orvos esztétikai vagy lézeres kezelést, mely kiemeli szépséged, kortalanná téve megjelenésed.

Orvos esztétikával foglalkozó bőrgyógyászaink

Rendelési idő

Dr. Sawhney Irina

Napok
Időpont
Hétfő
16:00-20:30
Szombat
09:00-16:00